Pilotaj Bölümü eğitimimiz Hazırlık Sınıfı ile birlikte toplam 5 yıllık süreyi kapsamaktadır. İngilizce dil bilgisine sahip olan yapılacak sınavda muafiyet kazanan öğrenciler ise 4 yıl akademik eğitim-öğretim görürler.

SAY puan türünden öğrenciler Pilotaj Bölümüne kabul edilmektedir.

Pilotaj Bölümünde modüler ATP(A) eğitimi verilmektedir. Bu eğitim sonunda mezunlarımız “ATP(A) Frozen” yani “Dondurulmuş ATP(A)” lisansına sahip olmaktadır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilmiş tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş pilot olmaya engel olmadığını gösteren geçerli Birinci Sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak ve SHGM Pilot Lisans Yönetmeliği SHY-1’de belirtilen pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen diğer şartları taşımak gerekmektedir. Yetkili tıp merkezleri listesi burada mevcuttur. Alınan bu sağlık sertifikalarının muayene tarihinden itibaren yılda bir kez yenilenmesi zorunludur.

Bu, öğrencinin sağlık koşullarını kaybetmiş olduğu yıla göre değişiklik gösterecektir. Gerekli sağlık raporunu alamayan öğrencilerin başvurusuna istinaden, YÖK’ün ve Üniversitemizin yürürlükteki düzenlemelerinde belirtilen şartlar sağlanıyor ise başka programlara yatay geçiş yapmak mümkün olabilir.

Bu kapsamda talep edilen herhangi bir limit yoktur.

Üniversitemiz bünyesindeki pilotaj eğitimi ücretleri eğitim-öğretim ücreti ile uçuş eğitimi ücretlerinden oluşmaktadır. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen eğitim ücretleri Pilotaj Bölümünden öğrenilebilir. Bu ücret; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) ödenmesi gerekecek lisans başvuru ve belgelendirme ücretlerini, SHGM sınav uçuşu pilotu ve evrak işlemleri ücretlerini, tazeleme eğitimi ücretlerini, SHGM pilot sınavlarının ücretlerini, sağlık raporu ücretlerini, fiili uçuş eğitimi nedeni ile Ankara’da veya diğer meydanlarda yapılacak eğitimler için gereken beslenme konaklama ulaşım giderlerini kapsamaz.

Tam burslu olarak yerleşen öğrenciler eğitim-öğretim ücreti ile uçuş eğitim ücretini ödemezler. Bunlar haricinde kalan bütün harcamalar ise öğrenciye aittir.

45 saat Hususi Pilot Lisansı uçuşu (Private Pilot License - PPL)

88 saat Sorumlu Pilot uçuşu (Pilot In Command - PIC)

5 saat Gece uçuşu (Night Rating - NR)

50 saat Aletli uçuş (Instrument Rating - IR)

15 saat Ticari Pilot Lisansı uçuşu (Commercial Pilot License - CPL)

15 saat Çok Motorlu Uçak uçuşu (Multi Engine - ME)

2 saat CPL/ME Kontrol Uçuşu

olmak üzere toplam asgari 220 saat fiili uçuş eğitimi verilmektedir.

Fiili uçuş eğitimleri Ankara Etimesgut Havaalanı, İzmir Efes Havaalanı ve Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezinde gerçekleştirilebilmektedir.